FAQ

ALLMÄNT OM FOTOGRAFERING

Om du vill boka in en fotografering skicka ett mail till info@northgrey.com och beskriv vad för typ av fotografering du vill göra.

Obs: Vid prissättning utgår jag från att jag får publicera några av de bästa bilderna på min hemsida. Om du inte tillåter detta så vänligen meddela detta vid bokningstillfället.


FAQ

Vanligt förekommande frågor, vänligen läs här innan du kontaktar mig:

– Vad kostar en fotografering?

Det beror helt på vad det är för typ av fotografering. Vill du plåta utomhus eller inomhus? Är det för privat bruk eller kommersiellt? För att kunna avgöra pris måste jag veta ungefärlig tidsåtgång, hur mycket och länge vill du att jag ska fotografera? All fotografering kräver förberedelser och efterarbete och med det menas förberedelse av all utrustning, planering, kontakt innan och efter, överföring och sortering av filer, urval, redigering mm. Kontakta mig på info@northgrey.com och beskriv dina önskemål så kan jag lättare ge dig ett svar.

– Måste jag länka?

Ja. Vanligtvis levererar jag mina bilder utan vattenstämpel, men då vill jag att du länkar mig på rätt sätt om du publicerar bilderna på nätet eller sociala medier om ingen annan överenskommelse har gjorts. För mig är det väldigt trevligt om de som gillar bilden vet vem som fotograferat.

-Om du publicerar bilder på din hemsida eller blogg skriver du under sista bilden “Foto: northgrey.com” så att man länkas till www.ginaelena.com när man klickar på namnet.
-Om du publicerar bilder på Facebook så skriver du i info-texten bredvid varje bild “Foto:  North Grey” så att man länkas till min facebooksida för min fotoverksamhet.
-Om du publicerar bilder på instagram skriver du “Foto: @north_grey” så att man länkas till mitt instagramkonto.

– Finns det fler bilder?

Ja och nej. Du får de bilder som vi har kommit överens om. För mig är det inte “bara” att skicka extra bilder. För det första så fotar jag i RAW, dvs bilden måste “fixas till” och formateras innan du ens kan öppna den på din dator. För det andra delar jag inte med mig av oredigerade bilder eller raw-filer (sjukt stora filer), om vi inte kommit överens om det. Jag lämnar enbart ifrån mig det jag kan stå för och ger alltså inte ut något som inte är färdigt. Alltså vill jag arbeta med varje bild innan jag släpper den. Det blir helt enkelt för mycket jobb att “bara skicka alla”. Vill du köpa till extra bilder går det givetvis bra men räkna då med 1000kr/h.