BRÖLLOP

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

HUR GÅR PORTRÄTTFOTOGRAFERINGEN TILL?

Ni får välja själva om ni vill ta porträtten före eller efter vigseln, det spelar ingen roll för mig men det är ju en fördel om ljuset ger oss de bästa förutsättningarna. Vi tar oss till den/de platser ni har valt ut för fotograferingen och tar många bilder så att det finns mycket att välja på sedan.

Om känner att ni behöver assistans så är det helt okej att ta med en vän eller släkting som hjälper er under fotograferingen. Kanske behövs lite hjälp med att hålla i brudklänningen när vi går genom snårig skog, hålla i blommor, kasta ballonger  hålla ett paraply eller annat som inte jag som fotograf eller ni som brudpar kan göra själva när vi fotograferar.

EFTERBEHANDLINGEN

Det ingår självklart redigering av alla bilder ni får men däremot ingår inte retuschering. Och vad är då skillnaden? Jo, jag kommer att fixa till kontrast, ljus, skärpa och färgton. Fokuset ligger främst på porträttbilderna. Däremot ingår inte retuschering, dvs. manipulering av detaljer i bilderna (t.ex. rätta till plagg, byta färg på slipsen, bleka tänder eller liknande…) Så tipser är: fixa det som går att fixas – innan. Vill ni ha mer ingående retuschering räkna med 1000kr/h

LJUSETS BETYDELSE

Det är en fördel om solen inte står som starkast när vi ska ta era porträtt. Det uppstår då fula och hårda skuggor i ansiktet som inte är så smickrande. Absolut finaste bilderna på sommaren får man under ”golden hour”, dvs en timme innan solen går ner. Så om ni gifter er på sommaren är det bästa om porträttfotograferingen planeras så sent som möjligt, i alla fall så att solen hunnit gå ner lite och inte står som högst. Annars kan det vara bra att i förväg ha kollat in en plats där inte solen lyser så starkt, det kan t.ex. vara i en allé skymd av träd eller i skuggan av något.  Är det molnigt blir bilderna som bäst.
På hösten brukar detta inte vara något problem med ljuset då det är betydligt mjukare och på vintern blir problemet omvänt – att försöka tajma in när det faktiskt är ljust ute.

Ang. ljuset inomhus, i middagslokal etc. så har även det betydelse för bildernas slutresultat. Jag jobbar inte i färgat neonljus, undantag för fest/mingel-bilder. Har lokalen neonfärgade lampor levereras dessa bilder i enbart svartvitt. Detta gäller även i kyrkor med alldeles för mycket färgstick. Detta för bästa möjliga resultat, förstås.

OM DET REGNAR?

Ingen fara. Ett tips är att köpa ett fint genomskinligt paraply så har vi helt plötsligt rekvisita som gör det möjligt att ta fantastikst fina bilder på er utomhus. Annars kan det vara bra att ha utsett en plats som är regnskyddad där vi kan ta bilder i nödfall.

PLATSEN NI VÄLJER

Grönt och lummigt, vitt och stilrent eller kanske svalkande havsblått? Ställer vi tar porträtten på kommer att påverka hela bilden. Fundera i förväg vart ni vill vara så att bilderna blir som ni vill ha dem. I priset ingår ej någon form av mer avancerad locationscouting mer än på plats vid själva fotograferingstillfället. Därför är det bra om ni som brudpar, innan er stora dag, funderar på vart ni skulle vilja ta era porträttbilder och eventuella gruppbilder. Eftersom att vi kommer ha kontakt innan så kan vi tillsammans se över de platser ni har tittat på.

DET HÄR MED GRUPPBILDER

Om ni har tänkt att ta gruppbilder med olika konstellationer i släkten så kan det vara en god idé att avsätta tid för detta i schemat så att de som ska vara med i bild är på plats. Efter som att jag inte vet vem och vilka som ni vill ha med i bild så kanske ni kan utse en samordnare så att de som ska vara med är på plats när bilden tas.

ALLA GÄSTER MÅSTE KOMMA MED PÅ BILD?

Jag kommer att gå runt och fotografera lite var stans så ifall att ni har bokat ett längre bröllopspaket så är sannolikheten stor att era gäster kommer att figurera både en och två gånger i bilderna jag tar. Är detta mycket viktigt för er så föreslår jag någon typ av fotovägg eller att gästerna fotograferas i mindre grupper innan de går in i festlokalen exempelvis. Sedan tycker jag att det är viktigt att fånga känslan under dagen och när det händer något som bör dokumenteras, så jag kommer att vara mycket fokuserad på att fånga dessa stunder.

ALLA ÄR FOTOGRAFER?

De flesta gäster har med sig någon form av kamera och detta kan bli ett störande moment under er vigsel, speciellt när många glömmer bort att ställa in sin kamera på ljudlöst läge och stänga av eventuell blixt. Skriv i inbjudan eller be prästen om att begränsa gästernas fotograferande under t.ex. vigseln. Kanske ber ni prästen om att berätta för gästerna att det är okej att fotografera när bruden går in och efter att brudparet vigts? Detta är såklart upp till er men det kan vara en god idé att låta era gäster fokusera på den fina stunden istället, så ordnar jag bilderna.


PAKET

PORTRÄTT (1 TIMME) – 4’500 SEK

Porträttbilderna kan t.ex antingen fotograferas före eller efter er vigsel, det väljer ni själva. Ni får sedan de 25 bästa bilder redigerade och levererade i högupplöst format.

PORTRÄTT & VIGSEL (2 TIMMAR) – 6’500 SEK

I detta paket får ni porträttbilder och vigseln dokumenterad för att sedan få de 65 bästa bilderna levererade högupplösta och redigerade.

HALVDAG (4 TIMMAR) – 8’500 SEK

Vigsel, era porträtt och mingel. Ni får sedan de 145 bästa bilderna som skickas till er högupplösta och redigerade.

HALVDAG + (6 TIMMAR) – 10’500 SEK

Förberedelser brud/brudgum, vigsel, porträtt, mingel. Ni får sedan de 195 bästa bilderna som skickas till er högupplösta och redigerade.

HELDAG (8 TIMMAR) – 12’500 SEK

Förberedelser brud/brudgum, vigsel, porträtt, mingel, brudskål, middag. Ni får sedan de 225 bästa bilderna som skickas till er högupplösta och redigerade.

HELDAG + (10 TIMMAR) – 14’500 SEK

Förberedelser brud/brudgum, vigsel, porträtt, mingel, brudskål, middag, fest. Ni får sedan de 275 bästa bilderna som skickas till er högupplösta och redigerade.

HELDAG ++ (12 TIMMAR) – 16’500 SEK

Förberedelser brud/brudgum, vigsel, porträtt, mingel, brudskål, middag, fest. Ni får sedan de 325 bästa bilderna som skickas till er högupplösta och redigerade.


I priset ingår ej någon form av mer avancerad locationscouting mer än på plats vid själva fotograferingstillfället. Därför är det bra om ni som brudpar, innan er stora dag, funderar på vart ni skulle vilja ta era porträttbilder och eventuella gruppbilder. Eftersom att vi kommer ha kontakt innan så kan vi tillsammans se över de platser ni har tittat på.

Jag utgår från Malmö, priserna gäller för uppdrag i Skåne. För övriga ställen i landet tillkommer en startavgift à 2’500 kr – men då ingår även 25 st extra bilder.
För uppdrag utomlands – maila, så kommer vi fram till den bästa lösningen =)


Övrigt:

 • Har ni andra önskemål om antalet timmar ni vill ha fotograf på plats, så maila mig.
 • Jag tar inte ansvar för att ”rätt person” är på rätt plats vid ev. fotografering av gruppbilder.
 • Bilderna levereras i färg eller svartvitt beroende på vad som passar bilden bäst. Vissa bilder från ni både i färg och i svartvitt.
 • I priset ingår redigering men ej retuschering
 • När ni mottagit bilderna är ni själva ansvariga för att göra säkerhetskopior och arkivera bilderna.
 • Bilderna levereras i jpeg (högupplösta & lågupplösta).
 • Om någon av era gäster inte vill vara med på bild bör detta meddelas innan.

Hel och halvdagar prioriteras framför kortare paket.


BOKNINGAR

Bröllop sommaren 2018:

 • ♥ 14/7 – Gammlia, Umeå (Halvdag +)
 • ♥ 11/8 – Roseniuskyrkan / Restaurang München, Sthlm (Heldag)
 • ♥ 18/8 – Gammlia / Backens Kyrka, Umeå (Heldag +)
 • ♥ 25/8 – Södra Sandby, Lund (Porträtt + vigsel)
 • ♥ 8/9 – Göteborg (Heldag ++)

Förfrågningar Bröllop sommaren 2019:

 • ♥ 13/7 – Backens Kyrka, Umeå (Porträtt + Vigsel)
 • ♥ 7/9 – Norrköping (Halv / Heldag)

Tidigare Bröllop:

Bröllop sommaren 2017:

 • ♥ 17/6 – Lovik Lidingö, Stockholm (Heldag +)
 • ♥ 1/7 – Ludvika, Dalarna (Heldag)
 • ♥ 18/8 – Bockholmen, Stockholm (Halvdag)
 • ♥ 30/9 – Umeå Stadskyrka & Fabriken (Heldag)
 • ♥ 14/10 – Münchenbryggeriet, Stockholm (Heldag +)
 • ♥ 18/11 – Såstaholm (Halvdag)

Bröllop sommaren 2016:

 • ♥ 23/7  – Halvdag+, Stockholm
 • ♥ 30/7 – Porträtt, Forslunda – Umeå
 • ♥ 30/7 – Porträtt, Backen – Umeå
 • ♥ 6/8 – Porträtt, Baggböle – Umeå
 • ♥ 10/9 – Porträtt & Vigsel, Göta kanal – Forsvik
 • ♥ 24/9 – Porträtt & Vigsel, Stockholm 

Bröllop sommaren 2015:

 • ♥ 15/5 – Porträtt & Vigsel, Mariestad
 • ♥ 4/7 – Porträtt & Vigsel, Stockholm
 • ♥ 1/8 – Förberedelser, Porträtt & Vigsel, Söderbärke
 • ♥ 15/8 – Förberedelser, Porträtt & Vigsel, Gammlia – Umeå